Pařížské rohlíčky podle Nikouše

Prémiový obsah ★★★ 7.3K čtenářů Přidat komentář

Pařížské rohlíčky podle Nikouše

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Pařížské rohlíčky podle Nikouše

  1. Suroviny na těsto vypracujeme a dáme do zdobícího sáčku. Na plech vyložený pečícím papírem poté nastříkáme válečky ve tvaru rohlíčků.
  2. Upečeme při 190°C asi 10-15 minut dozlatova.
  3. Mezitím si ve vodní lázni připravíme krém tak, že smícháme všechny suroviny kromě másla, vyšleháme krém a až nakonec do něj postupně vmícháme máslo.
  4. Hotové rohlíčky zdobíme připraveným krémem také pomocí cukrářského sáčku.
  5. Nakonec hotové rohlíčky namáčíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout v lednici.

Na těsto:

  • 60 g mouka (hladká)
  • 3 ks vejce
  • 300 g mandle (mleté)
  • 300 g cukr (moučka)

Na krém:

  • 3 ks vejce
  • 120 g cukr (krupice)
  • 30 g kakao
  • 250 g máslo
  • balení poleva (čokoládová)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Pařížské rohlíčky podle babičky
3.8K
julie
★★★★★

Pařížské rohlíčky podle babičky

Příprava rohlíčků: Všechny suroviny dejte do mixéru Rohlíčky pečte po jednom plechu, prvních pět minut

Pařížské rohlíčky
21.5K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Pařížské rohlíčky

na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech děláme rohlíčky

Pařížské rohlíčky
9.8K
janapozarova
★★★

Pařížské rohlíčky

přidáme ořechy a strouhanku, citronovou kůru a dáme rohlíčky

Pařížské rohlíčky
1.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pařížské rohlíčky III.

Lžičkou namočenou ve vodě formujeme na plech rohlíčky máslo. pomocí zdobícího sáčku stříkáme na upečené rohlíčky

Rohlíčky s pařížským krémem
4.2K
jardagurman
★★★

Rohlíčky s pařížským krémem

Z těsta vytvarujeme asi 6 cm dlouhé rohlíčky, které Cukrářským sáčkem nastříkáme krém na rohlíčky.

Chrousti podle Nikouše
5.5K
Redakce Recepty.eu

Chrousti podle Nikouše

Vyšleháme bílky s cukrem a vmícháme rum. Rohlíky zbavíme patek a nakrájíme na kousky. Postupně vmícháme

Kokosky podle Nikouše
2.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kokosky podle Nikouše

Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny, do které poté přimícháme kokos. Ze vzniklé směsi

Florentýnky podle Nikouše
2.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Florentýnky podle Nikouše

V míse vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem,

Brambůrky podle Nikouše
1.5K
Redakce Recepty.eu

Brambůrky podle Nikouše

Z uvedených surovin si uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé kuličky. Pečeme v troubě dozlatova

Baklava podle Nikouše
1.1K
Redakce Recepty.eu

Baklava podle Nikouše

Ořechy nadržíme, přidáme cukr a skořici. Máslo si rozpustíme, těsto rozdělíme na 3 díly a rozválíme.

Lahodné pařížské rohlíčky s krémem
2.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Lahodné pařížské rohlíčky s krémem

Naplníme stříkací sáček a stříkáme na plech tvary rohlíčků

Pařížská šlehačka podle babičky
2.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pařížská šlehačka podle babičky

V rendlíku smícháme čokoládu a za stálého míchání vmícháme smetanu. Lázeň ihned odstavíme a šlehačku