Prémiový obsah
★★★
1.4K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Z hladké mouky, cukru moučka, 150 g kokosu, vejce a másla nebo margarínu vypracujeme těsto, které necháme
Těsto vyválíme na plát silný asi 2 mm, vykrajujeme kolečka Pečená kolečka přendáme na tác a po vychladnutí je
Těsto: 275 g máslo (měkké) 125 g cukr (prosátý moučkový) 0,5 1žička skořice 4 1žíce mléko 300 g mouka
Smíchejte cukry, margarín, mouku, vejce, sůl a promíchejte. Rukama vypracujte hladké těsto. Na pracovní
Těsto vyválejte na plát a vykrajujte kolečka. Než kolečka dostanou zlatavou barvu, vyndejte je z
Všechny potřebné suroviny smícháme do tužšího těsta. Ze směsi vytvarujeme hrudky, které klademe na plech
Suroviny na těsto uhněteme a utvoříme obdélníkový plát. Posypeme sýry, zabalíme do rolády a necháme několik
Rozválíme a vykrajujeme kolečka, která upečeme na pečícím džem, třešňovici a podle hustoty přidáme piškoty, kolečka
Vyválíme, vykrájíme kolečka a dáme na plech vyložený Poté vychladlá kolečka slepíme.