★★ 6.3K čtenářů Přidat komentář

Žloutkové řezy podle Nikouše

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. přidáme mleté ořechy, mouku a dobře promícháme.
  2. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto stejnoměrně rozetřeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a upečeme při teplotě cca 175 °C.
  3. Po upečení hned potřeme žloutkovou polevou a necháme zaschnout. Poté nakrájíme na malé řezy.
  • 310 g máslo
  • 310 g cukr (moučka)
  • 210 g vlašské ořechy (mleté)
  • 210 g mouka (polohrubá)
  • 6 ks bílek

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.