8 čtenářů
45 m
anet.ruzicka
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
polovině vykrojíme střed, ze zbytků můžeme vytvarovat velikonoční Pečeme dozlatova, slepíme marmeládou, doprostřed dáme velikonoční
Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou, cukrem, vejci, medem, přidáme koření, kakao a uděláme těsto
Vykrojené sušenky skládáme na plech vyložený pečícím Vychladlé sušenky nazdobíme dle fantazie.
těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme velikonoční Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme zcela
Připrava těsta: Vejce si vyšleháme s cukrem, přidáme olej a mouku. Přidáme špetku soli a prášek do pečiva
Utřeme si vejce s cukrem, smícháme mouku s práškem do perníku. Rozpustíme si med s tukem. Do sypké směsi
Příprava nepečené hmoty: Rozpuštěné máslo smícháme s arašídovým máslem, cukrem a mandlemi. Vypracujeme
Utřeme máslo s cukrem, prášek smícháme s moukou, přidáme aroma, spojíme a uděláme těsto. Poté tvoříme
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme skořici, mrkev, citronovou kůru a šťávu, cukr a měkké máslo
Sušenky rozemeleme na prach, přidáme rozehřáté máslo dozdobíme omytými nakrájenými jahodami a rozdrcenými oreo sušenkami