Prémiový obsah
★★★
1.8K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. přidáme strouhaný kokos, kakao, bílek a vše promícháme
Utřeme si cukr, máslo a žloutky, přidáme ořechy, mouku s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků a těsto
rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme formičkou hvězdičky
Vyšleháme bílky s cukrem a vmícháme rum. Rohlíky zbavíme patek a nakrájíme na kousky. Postupně vmícháme
Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny, do které poté přimícháme kokos. Ze vzniklé směsi
V míse vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem,
Z uvedených surovin si uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé kuličky. Pečeme v troubě dozlatova
Ořechy nadržíme, přidáme cukr a skořici. Máslo si rozpustíme, těsto rozdělíme na 3 díly a rozválíme.
Cukr utřeme se žloutky, přidáme po lžicích olej, posekané rozinky, kůru a šťávu z citronu. Nakonec přidáváme
Cibuli a česnek si oloupeme, oškrábeme brambory a očistíme rajčata i papriky. Stehna rozdělíme v kloubu
Smícháme tvaroh, vejce, mléko, sůl a postupně mouku s práškem do pečiva. Propracujeme a lžičkou vykrajujeme
Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo a polovinu najemno. Slijeme tekutinu z brambor a promícháme