501 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Perníčky skládáme na plech vyložený papírem na pečení Upečené perníčky potřeme vejcem rozšlehaným s trochou
Když pudinkáče po upečení vychladnou potřeme je bílkovou polevou a podáváme.
Necháme je vychladnout na mřížce, pak zdobíme polevou Perníčky omočíme v polevě a dle fantazie dozdobíme.
Příprava polevy: Důkladně vychladlé perníčky ozdobíme polevou připravenou z vyšlehaného bílku s cukrem s
Citronovou šťávu přecedíme a všechny přísady smícháme. Metličkou jemně mícháme tak dlouho dokud směs
Perníčky dáváme na plech vyložený pečící papírem a polevou.
Náš TIP: doporučujeme méně členité tvary, perníčky Před pečením perníčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem
Plnění polevy do sáčku si usnadníme tím, když sáček s polevou, uzavřeme a rukou promneme.
minut poctivě šleháme šlehačem tak dlouho, dokud v polevě Poleva na perníčku za chvíli ztuhne.