1.9K čtenářů Přidat komentář

Pracny podle Sandtnerová

Nevzdávejte tu krásnou tradici, která obejme předvánoční domovy vůní oříšků, čokolády, másla... Nakonec vás devatero cukroví vlídně provede celými vánočními svátky.

1 h 30 m

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

  1. Na válu nebo v míse smícháme nejprve všechny suché suroviny. pak do nich přidáme máslo nakrájené na kostečky a vypracujeme těsto.
  2. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme v lednici odpočinout do druhého dne.
  3. Troubu předehřejeme na 160°C. Pokud formičky letos používáme poprvé, vymažeme je rozpuštěným máslem pomocí mašlovačky, při dalším plněním už nemusíme.
  4. Formičky plníme těstem těsně pod okraj, uprostřed prohloubené, protože těsto pečením nabyde.
  5. Položíme je na plech a pečeme je 15-20 minut.
  6. Ještě horké pracny vyklopíme a hned je obalíme ve směsi cukrů.
  • 330 g mouka (hladká)
  • 240 g cukr (moučka)
  • 120 g ořechy (lískové, mleté)
  • 50 g kakao
  • špetka skořice (mletá)
  • špetka hřebíček (mletý)
  • špetka kypří prášek
  • 250 g máslo
  • máslo (na vymazání)
  • cukr (moučkový, na obalení)
  • cukr (vanilkový, na obalení)

Sýr nevytéká

Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.