Prémiový obsah
★★★
2.2K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vyšleháme bílky s cukrem a vmícháme rum. Rohlíky zbavíme patek a nakrájíme na kousky. Postupně vmícháme
Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny, do které poté přimícháme kokos. Ze vzniklé směsi
V míse vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem,
Z uvedených surovin si uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé kuličky. Pečeme v troubě dozlatova
Ořechy nadržíme, přidáme cukr a skořici. Máslo si rozpustíme, těsto rozdělíme na 3 díly a rozválíme.
Ingredience smícháme, z těsta utvoříme bochánek a necháme jej uležet v lednici. Z těsta vyválíme váleček
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostečky. Poté jí dáme do mísy zalijeme roztokem z vody
Utřeme si cukr, máslo a žloutky, přidáme ořechy, mouku s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků a těsto
Kvasnice si dáme s trochou cukru do mléka a necháme vzejít kvásek. Ten poté smícháme se zbylými ingrediencemi
Dáme stranou 30-36 piškotů. Dalších 50 g piškotů umeleme. Přidáme cukr, máslo, bílek, kakao, rum, ořechy