Prémiový obsah
★★★
5.5K čtenářů
10 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
a vysypaného a upečeme dozlatova, hotové polijeme rumovou polevou.
Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou. Ozdobíme rozpuštěnou polevou a posypeme cukrářským
Prosátý moučkový cukr zalijeme horkou vodou a citronovou šťávou a mícháme do zhoustnutí.
bílek a citronovou šťávu mícháme tak dlouho, až je poleva Polevu můžeme obarvit potravinářským barvivem.
Čokoládu nalámeme na kousky, dáme do menšího kastrolku, přidáme tuk a vložíme do vodní lázně. Mícháme
Rumovou polevu ihned roztíráme. Je skvělá na nejrůznější druhy cukroví, ale i moučníky
Piškoty překrájíme a pokapeme rumem. Změklé máslo vyšleháme s mlékem, kakaem a cukrem. Přidáme piškoty
Piškoty pomeleme a zakápneme rumem a 2 lžícemi sirupu. Cukr utřeme s máslem a kakaem, přidáme umleté