1.1K čtenářů Přidat komentář

Krémové květy podle Nikouše

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Ingredience na suroviny si smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme dvě hodiny odpočinout v lednici.
  2. Poté vyválíme a vykrájíme hvězdičky, část pečeme na pečícím papíru, část v košíčcích.
  3. Hotové slepíme zavařeninou a naplníme krémem, který si připravíme tak, že mléko s cukrem přivedeme k varu, přidáme pudink a stále mícháme, dokud nevychladne, přidáme tuk, rum a vyšleháme.
  4. Hotové hvězdičky naplněné krémem můžeme ještě posypat barevným kokosem.
  • 400 g mouka (hladká)
  • 125 g cukr (moučkový)
  • 250 g Hera (máslová)
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce kakao
  • pikantní zavařenina

Krém:

  • 300 ml mléko
  • 60 g pudink (vanilkový)
  • 100 g cukr (krupicový)
  • 250 g Hera (máslová)
  • 50 ml rum

Vláčnější a jemnější drobenkový koláč

Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.